Voetbalvereniging Zwartewaal
24 oktober om 00:22 ·
GEHAVEND ZWARTEWAAL VERGEET TE WINNEN VAN FIOS
Door Mark Meijboom

Zwartewaal is er niet in geslaagd om ook zijn derde thuisduel winnend af te sluiten. Tegen FIOS wist de thuisploeg enorm veel kansen te creëren, maar kwam het niet verder dan 1-1.

De lijst aan afwezige was voorafgaand aan het duel met FIOS enorm. In verband met de personele problemen wet er een beroep gedaan op Casper Bredius, de spits van het derde elftal.
Ondanks de personele problemen kwam Zwartewaal beter voor de dag dan de bezoekers uit Achthuizen. Vlak voor rust werd dit ook in de stand uitgedrukt wanneer Santino Langedoen de keeper omspeeld en de ruststand bepaald, 1-0.

Na rust was het krachtsverschil een stuk groter. Uit de stortvloed aan kansen werd echter geenmaal doel getroffen. En ook vandaag bleek weer, als je hem zelf niet maakt…
Halverwege de tweede helft was een van de weinige kansen van de bezoekers direct raak en stond FIOS zomaar weer naast Zwartewaal.

In de slotfase werd het spel van de thuisploeg erg onzorgvuldig. Toch kwam dé kans op de overwinning er voor de thuisploeg. In blessuretijd wist de doelman van FIOS echter de inzet over zijn doel te tikken waardoor beide ploegen zich tevreden moeten stellen met een punt.

Volgende week zal Zwartewaal op jacht moeten naar de eerste uitoverwinning van het seizoen, om op die manier de topploegen in de 4e Klasse I niet uit het oog te verliezen. Deze overwinning zal geboekt moeten worden in Ooltgensplaat waar Zwartewaal het om 14:30 opneemt tegen OFB.