OUDENHOORN
tel. 0181-461837

vvZWARTEWAAL IN SLOTFASE ONDERUIT TEGEN OHVV.
Door: Mark Meijboom

VV Zwartewaal is er niet in geslaagd om de competitie te starten met een positief resultaat. Op bezoek in Oudenhoorn hielden de bezoekers lang stand, maar moest Zwartewaal in de slotfase toch zijn meerdere erkennen in OHVV, 3-1.

Zwartewaal reisde met een gehavende selectie af naar Oudenhoorn, waardoor trainer Dave de Jong zich genoodzaakt zag om het strijdplan aan te passen. Zoals vooraf ingecalculeerd was het OHVV dat voor eigen publiek het initiatief nam. Door een combinatie van een defensief ingesteld Zwartewaal en een statisch positiespel van OHVV wisten beiden ploegen in de eerste nauwelijks tot kansen te komen.
Zwartewaal kreeg via Rowan van Heijst de eerst kans van het duel, de aanvaller zag zijn inzet echter goed gekeerd worden door doelman Wouter Bloothoofd. Na twintig minuten is het OHVV dat op voorsprong wist te komen wanneer een afgeslagen voorzet vanaf een meter of twintig droog binnen geschoven werd, 1-0.
Na de openingstreffer bleef het spelbeeld ongewijzigd, zonder dat een van de ploegen nog gevaarlijk wist te worden waardoor Zwartewaal met een achterstand de rust in ging.

Na rust begon OHVV aanvankelijk beter te voetballen. Het was aan Zwartewaal doelman Ruben Verhagen te danken dat de thuisploeg de voorsprong niet snel na rust kon verdubbelen. Net voor het verstrijken van het uur is het Zwartewaal dat onverwacht langszij komt, wanneer een lange bal van Kevin Abspoel verkeerd werd ingeschat door de OHVV defensie en Raydell Apostel zomaar de gelijkmaker kon binnenkoppen, 1-1.
Direct na de gelijkmaker was duidelijk dat er voor Zwartewaal meer in zat dan een gelijkspel. In enkele gevaarlijke uitvallen ontstond een drietal enorme kansen voor de bezoekers. Door toedoen van doelman Wouter Bloothoofd en de lat boven de OHVV doelman kwam de voorsprong er echter niet.
Ook de thuisploeg deed er alles aan om de overwinning binnen te slepen en wist Zwartewaal langzaam maar zeker steeds verder terug te dringen. In minuut 83’ was het OHVV dat de bevrijdende tweede treffer wist te maken. Op het moment dat Zwartewaal een vrije trap op de helft van de thuisploeg mocht nemen en er veel spelers aan aanvallen dacht, wist OHVV door middel van een snelle uitval toe te slaan, 2-1. Dat het een buitenspel doelpunt betrof werd door de scheidsrechter van dienst weggewuifd ondanks het vlaggen van de grensrechter.
Direct na de tweede Oudenhoornse treffer is het wederom raak voor de thuisploeg waaruit bleek dat het verzet van de bezoekers gebroken was, 3-1.

Dat de seizoenstart met een bezoek aan OHVV niet makkelijk zou worden stond vooraf wel vast, maar vooral door de mogelijkheden die er vandaag lagen overheerste bij Zwartewaal de teleurstelling over de gemiste kans op een goed resultaat. Want al was OHVV voetballend beter, het was vandaag toch vooral de gelukkigste van de twee ploegen die aan het langste eind trok.

Volgende week is het aan Zwartewaal de opdracht om zich te revancheren voor deze nederlaag. Op eigen veld komt dan, om 14:30 uur, Rockanje op bezoek. Ook Rockanje startte het seizoen niet goed. In een thuiswedstrijd tegen SNS werd met 0-2 verloren.