Gelijkspel voor Zwartewaal in Dirksland

DVV '09 1

1 - 1

Zwartewaal 1

Competitie

4e klasse I

Datum

16 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

M.G. Begeer

Accommodatie

Sportpark DVV '09
Hondsgalgweg 1 B
3247XW
DIRKSLAND
tel. 0187-602029

GELIJKSPEL VOOR ZWARTEWAAL IN DIRKSLAND
Door Mark Meijboom

VV Zwartewaal heeft een punt over gehouden aan het uitduel met DVV ’09. Na een vroege voorsprong, zag de ploeg van trainer Dave de Jong de thuisploeg in de tweede helft langszij komen. In de slotfase liepen de emoties hoog op, waardoor Zwartewaal na afloop met slechts negen spelers het veld verliet.

Na twee thuisoverwinningen reisde Zwartewaal met vertrouwen af naar Dirksland. De thuisploeg behaalde een punt meer dan Zwartewaal en was vastberaden om haar ongeslagen status vast te houden.
De bezoekers beleefde echter een droomstart. Binnen twee minuten was het Rowan van Heijst die – na voorbereidend werk van Jesse Langedoen - zijn zevende(!) doelpunt van dit seizoen wist binnen te schieten, 0-1.
Na de openingstreffer had Zwartewaal ogenschijnlijk de wedstrijd onder controle. Behoudens een goede ingreep net voor rust, had doelman Ruben Verhagen, weinig tot geen werk. Doordat Zwartewaal in de counter erg slordig bleek, was de ruststand 0-1.

Na rust kwam Zwartewaal minder aan voetballen toe. Zonder veel kansen weg te geven, oogde DVV een stuk meer dreigend dan in de eerste helft. Wanneer halverwege de tweede helft de scheidsrechter naar de penaltystip wijst, krijgt DVV ’09 dan eindelijk de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. De centrale verdediger faalde niet en zette zijn ploeg naast Zwartewaal.
Na de gelijkmaker liepen de emoties hoog op. Het spel lag steeds vaker stil door kleine onvriendelijkheden. Op het moment dat het spel even niet stil lag was Jesse Langedoen dicht bij de voorsprong voor Zwartewaal. Een goede ingreep van de DVV-doelman voorkwam echter een nieuwe voorsprong van Zwartewaal.
In de slotfase werden achtereen volgend Rogier Bazoer (directe rode kaart) en topscorer Rowan van Heijst(2x geel) van het veld gestuurd, waardoor DVV massaal naar voren trok om het winnende doelpunt te forceren. In de zesde minuut van de blessuretijd leek de thuisploeg deze treffer ook te vinden, echter bleek een kans voor een leeg doel niet besteed aan een van de voorwaartse van DVV, waardoor de wedstrijd in evenwicht eindigde, 1-1.

Volgende week neemt Zwartewaal het in eigen huis op tegen FIOS. De ploeg uit Achthuizen behaalde zes punten in de eerste vier duels. Wanneer Zwartewaal aansluiting wil behouden met de topploegen in de 4e klasse I, dan zal het ook de derde thuiswedstrijd van het seizoen winnend af moeten sluiten. Het duel aan de Sluisweg zal om 14:30 uur aanvangen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!