ZWARTEWAAL
tel. 0181-661196

ZWARTEWAAL WEET NIET TE STUNTEN TEGEN VV BRIELLE
Door: Mark Meijboom

Zwartewaal is er niet in geslaagd om in eigen huis voor een bekerstunt te zorgen. Op het kletsnatte complex aan de Sluisweg bleek buurman VV Brielle - uitkomend in de eerste klasse - een maatje te groot, 0-4.

Zwartewaal begon erg goed aan het duel. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Doelpogingen van Raydell Apostel (naast) en Rowan van Heijst (lat) bleken echter niet voldoende voor een voorsprong.
Halverwege de eerste helft begon Brielle het overwicht in balbezit uit te drukken in kansen. Uit deze kansen toonden de bezoekers aan dat het dodelijker was dan het strijdlustige Zwartewaal waardoor het halverwege 0-2 stond.

Ook na rust wist de thuisploeg bij tijd en wijle goed mee te voetballen met de Briellenaren. Enkele grote kansen bleken echter ook in de tweede helft niet besteed aan de voorwaartse van Zwartewaal, waardoor een treffer uitbleef. De bezoekers wisten nog wel tweemaal doel te treffen, waardoor er na negentig minuten een stand van 0-4 op het bord stond.

Komende zaterdag zal Zwartewaal het in eigen huis opnemen tegen Flakkee. Na twee gelijke spelen en een afgelasting is de ploeg van trainer Dave de Jong afgezakt naar een zevende plaats in de 4e klasse I. Tegen Nr 13 Flakkee zal de ploeg zich moeten herpakken om zich op die manier terug te vechten in de subtop. Het duel aan de Sluisweg zal om 14:30 uur haar aanvang vinden.