3238LE
ZWARTEWAAL
tel. 0181-661196

Door Mark Meijboom
VV Zwartewaal is erin geslaagd om zijn ongeslagen status aan de eigen Sluisweg vast te houden. Na een gelijkspel tegen Hekelingen (2-2) en overwinning op Rockanje (5-0) was het vandaag OHVV dat overtuigend aan de kant werd gezet, 3-0.
Zwartewaal begon goed aan de wedstrijd en verscheen met grote regelmaat voor het doel van de bezoekers uit Oudenhoorn. Toch moest het doelman Ruben Verhagen dankbaar zijn dat het niet op achterstand kwam. Een slippertje in de defensie zorgde ervoor dat een van de voorwaartse van OHVV op hem af kon stormen. De doelman redde echter bekwaam, hetgeen hij in het restant van het duel telkenmale zou doen.
Na vele mogelijkheden, die door de verdediging van OHVV soms met kunst en vliegwerk onschadelijk werden gemaakt, was het na een halfuur spelen 1-0. Ramon de la Haye vond spits Ferry van der Spuij die overtuigend binnenschoot. Ook na de openingstreffer kreeg Zwartewaal enkele goede mogelijkheden maar gescoord werd er voor rust niet meer.
Na rust kwam OHVV sterk uit de kleedkamer en wist het Zwartewaal voor een korte periode terug te dringen op eigen helft. Na een tijdspanne van een minuut of tien waarin de bezoekers wel dreigend waren, maar niet tot grote kansen wisten te komen, nam de thuisploeg weer de regie over.
Na een ruim uur spelen verdubbeld Zwartewaal zijn voorsprong als Rowan van Heijst sterk doorgaat langs de rechterflank en de bal strak voor het doel weet te geven. Na een kleine carambole weet Ferry van der Spuij met het hoofd zijn tweede van de middag binnen te knikken, 2-0.
Het mooiste kopdoelpunt van de middag moet dan nog komen. Ditmaal is het vanaf de linkerflank een voorzet van Rowan van Heijst die prachtig de verre hoek in gestuurd wordt door Ramon de la Haye, 3-0.
Kort na de derde treffer moet een speler van OHVV het veld verlaten nadat de leidsman van de middag, De heer Ifrandi, hem een rode kaart toonde. Dit numerieke verschil zou geen invloed meer hebben op de uitslag en zo eindigt het duel in een 3-0.
Na vijf duels in de competitie bezet Zwartewaal een zevende plaats op de ranglijst met eveneens zeven punten. Volgende week mag de ploeg van trainer Leroy de Visser op bezoek bij Zinkwegse Boys. De ploeg uit Oud-Beijerland wist drie punten meer binnen te slepen en staat momenteel op een derde plek. Het duel op Sportpark Beijerse Polder zal om 14:30 uur aanvangen.