3202LN
SPIJKENISSE
tel. 0181-613130

Door Mark Meijboom
VV Zwartewaal is er niet in geslaagd om met een goed resultaat het seizoen ’23-’24 te beginnen. Op bezoek bij SC Botlek werd er met 3-1 verloren.
Na een goede voorbereiding waarin geen enkel oefen of bekerduel verloren ging, reisde Zwartewaal vol vertrouwen af naar Sportpark de Brug in Spijkenisse.
Toch oogde de ploeg in de beginfase nerveus en was het beste van het spel voor de thuisploeg. De rappe voorwaartse van Botlek kwamen enkele malen dreigend in de buurt van het vijandige doel, maar wist daarin geen doel te treffen.
Halverwege de eerste helft kwam Zwartewaal tegen de verhouding in op voorsprong. Joel Kroon kreeg de bal enigszins gelukkig voor de voeten en schoof koelbloedig binnen.
Na de openingstreffer kwam er rust in het spel van de bezoekers en toonde zij zich comfortabeler aan de bal. Beide keepers werden dan ook niet meer getest waardoor er na 45 minuten met een 0-1 gerust werd.
Na rust wilde Botlek gaan stormen. Zwartewaal werd teruggedrongen, maar in de tegenstoot was het Zwartewaal dat meerdere grote kansen wist te creëren. Helaas werden de kansen niet benut, waardoor de marge niet werd verdubbeld.
Na een uur spelen komt Botlek zelfs langszij wanneer een geweldig aftandschot via de lat en doelman Ruben Verhagen binnenvalt, 1-1.
Zwartewaal lijkt aangeslagen na de gelijkmaker en Botlek ruikt bloed. Snel na de gelijkmaker komt de thuisploeg dan ook op voorsprong.
In de slotfase probeert Zwartewaal met veel direct spel de gelijkmakende tweede goal te maken. Wanneer de maker van de openingstreffer Joel Kroon met rood het veld afgestuurd wordt, is de strijd echter gestreden. Botlek weet kort voor tijd de eindstand van 3-1 op het scorebord te zetten, waardoor Zwartewaal met legen handen achterblijft.
Volgende week speelt Zwartewaal thuis tegen VV Hekelingen. Het eerste thuisduel van de competitie zal om 14:30 uur aanvangen.